24 april 2010

Kulturminister Lena Liljeroth Adelssons "Invandringsfientlighet".

Presstödsnämnden beviljade det nazistiska Nationaldemokraterna presstöd med ett par miljoner, vilket orsakade debatt troligen i torsdags, 22/4-10. Kulturminister Lena Liljeroth Adelsson blev intervjuad och ifrågasatte att skattepengar skulle gå till sådan verksamhet. Rätten att fritt få framföra sina tankar, även nazistiska, ifrågasattes inte på allvar i den debatt som var mellan flera.

Igår, 23/4-10, gjordes nyhetsinslag, åtminstone 1400 och 1500, om det aktuella presstödet. Nyhetsuppläserskan sade att kulturministern var emot att presstödets skattepengar skulle gå till "invandringsfientlighet". Därefter lade man in ministerns röst som sade sitt, återigen, att hon var emot att skattepengar gick till "sådan verksamhet".

Jag hörde hela intervjun med kulturministern, ämnet invandring nämndes aldrig, det handlade om nazism och Nationaldemokraterna. Här har Sveriges radio återigen missbrukat sin sändningsrätt och fört en egen avsiktlig politik med stöd av klippningsteknik. Radion och TV respekterar inte svensk lag, yttrandefriheten och domar, återigen visat med detta!

När anmälningar mot programmen kommer till Granskningsnämnden avslår den anmälningarna trots de t.o.m. är stödda av lagakraftvunna domar! "Det finns inte skäl att ändra beslutet.", vid överklagan.

Inga kommentarer: