01 april 2010

Erik Jörnlinds högflygande mål i Härjedalen

Svar till Erik Jörnlind (M) "Samarbeta mot missnöjespartierna" i ÖP 24 mars 2010.

Erik Jörnlind (Jörnlind) skriver, att de etablerade partierna bör "förbereda sig på att Vox Humana och SD kommer att flytta fram sina positioner". Han ger sossarna beröm för god förvaltning och goda finanser. Vidare att "I det röda blocket finns erfarenhet". "I det borgerliga blocket finns vilja och kompetensen att utveckla". Han föreslår därför blocköverstigande samarbete.

Jörnlinds oro för att vi attraherar nya väljare är välgrundad. Men det beror på "de etablerade partiernas" svek. I senaste valet hamnade vänstern i minoritet. Alliansen, med sitt skrivna avtal om att hålla ihop, "ta ansvar för Härjedalen", erbjöds kommunalrådsposten av högermajoriteten. Hade Ullaeus, (M) haft viljan och kompetensen hade han varit kommunalråd. I stället var det en stor minoritet inom moderaterna som ville följa C och Fp in i sossepolitiken. Så var det med den "borgerliga kompetensen." Sossarna sade nej till M.

Bakom sossarnas "goda finanser" ligger inte "gott jobb" utan en förd högskattepolitik och dåligt underhåll av fastigheter, VA, vägar osv. I 20 års tid har åtminstone en nämnd åt gången gått med stora underskott, men täckts genom det stora skatteuttaget. Det är inte sossarna utan skattebetalarna, som plågats av onödigt hög skatt, Jörnlind ska tacka för kommunens goda ekonomi. Appropå kompetens, sossarna hade en överenskommelse klar med Vox Humana, när centern kom springande.

Det är lätt att vara "missnöjespolitiker" i Härjedalen. När man har ett mål för sin politik, räcker det "att sätta ut skorna på banan."

Inga kommentarer: