07 april 2011

Mats Carlsson, Hammerdal är skadegörare och rättshaverist!

Sanningen om torsdagens,6/4,inslag i Radio Jämtland, efter 15, från Strömsund och intervjun med Mats Carlsson:
Mats Carlsson anser sig vara ordningens upprätthållare och har rätt att plocka bort andra människors lappar på anslagstavlorna i byn. Han hade en "misstänkt", antagonist, Jan Holmberg, 3 mil utanför Strömsund, som har hängts ut som rasist och bildligen dräpts i LT med hjälp av Carlsson. Drevet började och pågick när Holmberg återigen var på en flera veckor lång semester på Cuba utan möjlighet till försvar.

För en balanserad bild brukar man låta bägge parterna komma till tals, därför skickade jag detta som mejl samma dag till Radion. Som polis lärde jag mig tidigt att låta bägge parterna komma till tals, innan det gick att få en objektiv bild. Så även här, radion borde ha låtit motparten komma till tals, men inte. Istället deltog radion i drevet mot min partikollega genom att låta brottslingen breda ut sig! Jan Holmberg berättar om kanske 10 års tvist med Mats Carlsson. Det började med att Carlsson tog bort och förstörde reklammaterial för honom.

Något fysiskt hände aldrig emellan dem förrän 2009. Jan Holmberg körde då sin bil på en gata i Strömsund och blev omkörd Mats Carlsson. Denne vänder i en korsning längre fram och kör rakt emot och krockar med Jan Holmbergs bil, denne stannar, står i det närmaste stilla. Bilen får krockskador. När Jan Holmberg kliver ur sin bil, försöker Mats Carlsson att köra på honom, men han hoppar undan. Carlsson påstår att det var Holmberg som körde på honom. Som tur var fanns ett vittne ute, ser hela förloppet och vittnar vid den kommande rättegången.

I en lagakraftvunnen dom 2011-03-10 döms Mats Carlsson Arås 160 Hammerdal för skadegörelse. Påföljden är 40 dagsböter = 8000 kr och återbetala statens advokatkostnader med 5000 kr. Han döms även att betala skadestånd,5000, till Jan Holmberg och även till Brottsofferjouren.

(Mats Carlsson hade tur att inte grov vårdslöshet i trafik, avsiktligt vålla olycka, togs med i stämningen, då hade straffet förmodligen blivit högre. Vilken omdömeslös typ, hur farlig och trovärdig är han?)

Efter rättegångsprocess och böter hämnas tydligen Mats Carlsson med att sätta igång mediadrevet mot ”revisorn” Jan Holmberg. I det här drevet hoppar LT och Radio Jämtland glatt med. Radion var varnad och drog nog åt sig öronen litet, Jan Holmbergs namn och rasistanklagelser nämndes inte.

Hämnas = övergrepp i rättssak samt hemfridsbrott, ofredande, och de obestyrkta beskyllningarna om rasism är förtal, brottsmisstankar som kan riktas mot de i drevet deltagande.

Just för förtal har ÖP blivit polisanmält för sin stora artikel mot Gerhard Carlsson SD där denne pekades ut som rasist och nazist. Carlsson har bevis för sin talan. Även radio Jämtland var fränt mot Carlsson samma dag. Hur är det med Sveriges Radio och TV:s opartiskhet, löjligt, den finns inte! ÖP har inte deltagit i det här drevet, har de blivit litet försiktigare?

2 kommentarer:

Mats Carlsson sa...

Tack för det vänliga omdömet.
Jag tar med det i mitt Cv.

Mats

Unknown sa...

Var det du som misshandlade honom?

Låter sannolikt