17 april 2011

DANIEL KINDBERGS MOSKÉ OCH KNÄPPSKALLAR

Daniel Kindberg presenterade för några veckor sedan planerna på att bygga en moskè för sju miljoner i ”jämtländsk stil” men med en kupol högst. Han tyckte synd om muslimerna som inte hade en värdig gudstjänstlokal. Han var övertygad om att han hade de vidsynta jämtarna med sig och några ”få knäppskallar” var ingenting att bry sig om.

Nu visade det sig samma dag i radion och i tidningarna efteråt att majoriteten var ”knäppskallar”, som inte ville ha en moskè på Norr. Jag förstår ”knäppskallarna”, ty Kindberg bygger inte av vänlighet. Tvärtom, en byggnad för sju miljoner innebär jobb och inkomster för bolaget, som han är chef för och ej ägare till. Har utblottade flyktingar råd med den hyran, när vi vet hur pengarna tryter för våra färdiga kyrkor? Naturligtvis inte.

Med gåvor eller lån finns det ofta en baktanke eller villkor. Med tanke på de muslimska ”knäppskallar”, som tar en genväg till paradiset och jungfrurna genom terrordåd, bör Kindberg berätta om jämtländska kupoler och vem kontakten är, som ska bidra till hans inkomster.

Inga kommentarer: