13 februari 2011

Vallöftena glömda i kommunfullmäktige i Härjedalen 9 febr 2011

Politik är ibland tungt och speciellt när man har en majoritet som inte är i majoritet. Socialisterna är i minoritet. LOV, valfrihet för pensionärer var uppe. Pelle Persson höll ett välformulerat tal, oppositionen var för. Vad hjälpte det när Centern och Folkpartiet i regering inte stödde det. De är köpta av vänsterminoriteten med topplatser i kommunledningen och stödjer varken sin ideologi, pensionärerna eller folkmajoriteten.

Vargfrågan drog stor publik. 1100 personer hade skrivit på, mer än 10 % av härjedalingarna. Respektingivande namn från kommunens alla delar stod på de tre första sidorna, t. ex. avdankade kommunalrådet Lennart Olsson, Hedeviken. Inför valet lovades det stöd till allt som väckte opinion, bl. a. vargfrågan. Som vanligt sveks vallöftena, liksom vid vindkraften tidigare. Den här gången hade sossarna o lillhärdalingarna slutit leden, korsat fingrarna, och röstade enligt direktiven från Stockholm, emot vallöftena. Sverigedemokraterna höll vallöftena och röstade med ortsborna, förutom avhopparen Olle Larsson. Jag gjorde det också som en politisk markering mot den odemokratiska rovdjurspolitiken.

Även moderaterna, som för första gången är största oppositionsparti, röstade emot ortsborna. Moderaterna fortsätter liksom tidigare om åren att rösta som sossarna. Moderaterna förvånar, då de även när det gällde vindkraften röstade med sossarna emot vindkraft i SV delen av Lillhärdal. Markägarna ville där 5 mil från Lillhärdal sätta upp verk på egen mark. Den frågan angick egentligen ingen annan enligt grundlagarnas "skyddet av den personliga integriteten och äganderätten."

"Företagsvänliga M?" De borde skämmas över sitt svek mot markägarna, men det förståndet har inte Törnberg och Tronsson. Det var moderaternas röster som fällde vindkraftsförslaget. Moderaterna röstar även emot att kommunen ska köpa in statlig tomtmark för utökade bosättningsmöjligheter, skapar inflyttning och tillväxt, ute i de gamla bondbyarna i Tännäs och på Ljusnedals bruks område. I Funäsdalen, Vemdalen och Hede däremot går det bra för kommunens majoritet att köpa in ytterligare mark för företag och boende. Samtidigt pratar man om att öka inflyttningen, "tåskar"!.

Inga kommentarer: