06 februari 2011

Markägarna vann kriget i Härjedalen men körs över i freden

ÖP har 2011-02-05 gjort en stor och snygg artikel, ”inblick och fördjupande” om vem som har rätt till Härjedalens skogar. ”Markägarna eller samerna?” Även övriga rubriker pratar om en ”konflikt”, som kanske får en lösning.

Tyvärr har ÖP helt missuppfattat ämnet och i och med det är fortsättningen lika lite ”fördjupande” som inledningen. Här finns ingen konflikt, ty här har vi en lagakraftvunnnen dom! Redan 1996 föll första domen och i HD har den vunnit laga kraft. Notera att regeringen, länsstyrelsen och staten trodde att renägarna skulle vinna. Så enfaldiga var de.

Trots domen har renägarna, länsstyrelsen och regeringen kört på som vanligt med att kränka markägarnas integritet och äganderätt med fortsatt skador och kostnader. I Härjedalen finns ingen renskötselrätt utanför renbetesfjällen. Här bedriver renägare köttdjursuppfödning på upplåtna bolagsmarker och på ej upplåtna privatmarker.

I en demokrati och rättssamhälle ska domar och lagar respekteras. Här ser vi motsatsen. Hur renägarna fortsätter att trotsa dom och lagar med ”medhjälp” av rennäringsenheten, regeringen och snyftmaffian där ÖP ingår. Vi ser hur de helt skattesubventionerade renägarna blir gödda av extra slaktdjurstillägg och rovdjursersättningar trots lagtrotset.

Jag ser fram emot en ny artikel med ”inblick och fördjupande” om renägarnas lagtrots och ansvar samt om korrumperade statstjänstemän inklusive Jamtli.

Lars Hermansson SD

Inga kommentarer: