01 februari 2011

Linna "rättshaverist" och renägarna

I dag, 1 februari, får vi höra att diskrimineringsombudsmannen, Katri Linna har sparkat. Inte en minut för tidigt, hur i helvete har den människan kunnat få sina toppositioner. Hennes åsikter och klokhet ligger så långt ifrån sunt förnuft man kan komma. Slutsatsen är klar, det är politiska utnämningar igen, liksom för Krister von der Kwast. Den här människan Linna som under lång tid spritt osanningar och lösa påståenden omkring sig utan saklig grund och fakta.

Snyftvalsen och lögnerna om lapparna, läs renägarna, har hon stämt in i utan någon lagligt stöd. T. ex. i Krokom där hon förlorade, men ändå hävdande att hon hade rätt. En annan gång sade hon rakt ut att "samer diskrimineras fortfarande". Något stöd för uttalandet lämnade hon inte, och är därför en nullitet, skitprat. Det vore bättre om hon och de andra ombudsmännen kom till Härjedalen för att syna hur den lagakraftvunna domen om renbetet här tillämpas. Här finns det jobb för allihop, ty här kränks markägarnas integritet och äganderätt med åtföljande ekonomiska kostnader fortfarande, trots att det är 15 år sedan första domen föll.

De renägande samerna och sametinget är en skyddad verksamhet som helt och hållet lever på statliga pengar, slaktbidrag och rovdjursersättningar. Trots det sker den absolut största tjuvjakten på de stora rovdjuren, inklusive örnarna, av renskötarna. Samtidigt åker härjedalsverksamma renägare, säkert för skattepengar, till USA och berättar hur illa behandlade de är för CNN. Även FN stämmer in i kören, tacka vårt kommunistiskt ledda svenska FN-förbunds ledning för det. I Härjedalen har vi vår dom och kultur, dit "lapppen och tamrenen invandrat efter 1650". FN-förbundet har inbjudits, men hörde inte ens av sig.

Ska verkligen skattepengar stödja verksamheter som inte respekterar domar och lagar?

Inga kommentarer: