27 november 2008

HÄRJEDALENS FULLMÄKTIGE OCH HARJAKTSLYCKA

Fullmäktige igår, 26:e, harjakt idag med Kjell Rahm. Igår slutpunkt i detta fullmäktige, idag jaktlycka och nu lätt sinne. Äntligen lyckades vi decimera harstammen. På olika sätt hade harjakten gått trögt, men en skaplig älgtjur knäppte vi istället. I dag släppte det, vi sköt vita fina harar för varandras hundar med en halvtimmes mellanrum på Grimsberget. Ludde blev litet förvånad, det hade ett tag varit ett vitt välansat skägg bakom drevsaluten, Lasse i Kall.
Kommunfullmäktige, suck! Min interpellation om okunnig, slapp och myglande kommunledning visade sig återigen vara riktig. Ordf. Billy Andersson använde klubban på samma sätt som Krusse, Sovjet, gjorde i FN, bankande i bordet. Jag passade in i samlingen igår, missade att vi skulle presentera oss. Min fråga om myglandet med motionen från 2007 fick sitt svar. Billy Andersson var ansvarig, men Lennart Olsson svarade, då var det han. Inte första gången han oetiskt lägger sig i. Svagt av Kerstin E O att inte vara objektiv i jobbet, mot de trixande politikerna. Andra exempel, i Barn Utb. Frit. har jag varit med om felaktiga justeringar av protokoll hos A-C Thimon. Duktig personal har varit för duktig och mobbats.
Läsförståelsen var avsiktligt svag hos Lennart Olsson, men söta och välskrivande Carin Selldén missade poängen. Det var kommunens miljötillsyn det handlade, inget annat. Carin Dorra bör lära sig skilja på folkgrupp och näringsverksamhet. Notera Carin Dorra att de etniska samerna består av fler än renägare, frälset, nämligen ej renägare, statarna. Ja, renarna kan du ha i en hage, på privata marker och vägar finns det en dom som förbjuder rennäring!
Lennart Olssons sista KF. Företrädaren Arne Ring slutade för 8 år sedan, samtidig som jag fyllde 60. Jag hade en privat intim fest bortrest. Jag har jämfört förr. Sossarna hade troligen ingen som bättre fyllde upp kostymen än Lennart. Tyvärr har han låtit ideologin styra över pragmatism, typexempel transfetterna i Olle Larsson motion igår. Lennart och Hallman pratade för motionen, när de föreslog avslag. Det var bara vi tre Sverigedemokrater som rösta för. Det var inte motionen och bättre hälsa övriga gick emot, det var att den kom från oss. Men Vox H? Stackars härjedalingar som drabbas av denna majoritet! Även Lennart hetsar mot Dorras "folkgrupp", enligt hennes resonemang, han har som markägare varit med och vunnit renbetesmålet.

Inga kommentarer: