14 december 2012

Reservation mot att ta emot 60 flyktingar, Kommunfullmäktige 28/11-12.

Flyktingmottagning ingår inte i de uppgifter en kommun enligt lag är ålagd att utföra. Ej heller när det gäller asylansökningar. I stort alla de aktuella asylsökande är ekonomiska flyktingar, om de kommer från de gamla vanliga länderna.

Härjedalens kommun har inte gjort någon ekonomisk analys med över eventuella framtida kostnader  som kan drabba kommunen. Mottagandet innebär en oacceptabel framtida ekonomisk risk och tar redan nu pengar från skolan, sjukvården och pensionärerna.

Att vår 2/3-dels vänstermajoritet med sin slappa budgetdiciplin kör på är föga förvånande. Det är naturligt att M och KD fortsätter stödet av sosseregeringen som vanligt. Dock är det märkligt att Pelles Vox Humana köper den ekonomiska risken, de som gick emot pengar till en utredning om flygplats i Hedlanda och ville spara 5 miljoner 2012 istället för att lägga dem på Sveg Centrum. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Kommunen är att gratulera till dessa 60 "vinstlotter" i asyllotteriet.
Emellanåt undrar man om våra kommunpolitiker egentligen VET att staten bidrar med (skatte)medel till dessa "entrepenörer" i två år, sen är det kommunens jobb att betala och underhålla dem.
Vet väljarna det?
Träffade under min semester i sö Sverige några personer som var fullt och fast övertygade om att dessa sk "ensamkommande barn " var i 10-12 åräldern..
Dessa personer had nog glömt att kolla internet i frågan.
//ER