08 december 2012

Härjedalen, KF, reservation för Svegs Centrum, mot årets budget.

Sverigedemokraterna reserverar sig till förmån för vårt eget förslag, framlagt av Lars Hermansson, att av KF:s outnyttjade 5 miljoner ska 1,2 miljoner läggas på Svegs Centrum istället för Länstrafiken.

Under de föregående åren har utredningar om ”Svegs Centrum”, inklusive Folket hus, med utifrån köpta konsultuppdrag kostat omkring 2 miljoner. Till Folkets hus finns även i den nya treårsbudgeten anslaget 1,5 miljoner. Svegs Centrum finns inte med!

Företagarna i Sveg, ett femtiotal, har aktivt deltagit med en analys, den enda som lagts fram om Svegs Centrum, och med egna förslag. I anledning av projekten har under våren 2011 en utsedd arbetsgrupp av företagare och kommunen/näringslivsavd. enats om åtgärder för att stärka kommunen, trivsel, handel och service i ett delprojekt av Svegs Centrum, den gamla historiska delen. Nu är det bara att konstatera att Härjedalens kommun misslyckats med att uppfylla sin del, trots att pengar fanns.

Vi har ett femtiotal företagare som satsar, köper hus, fastigheter och startar rörelser i Svegs Centrum, kort sagt ”tror på Sveg.” Är det inte dags att Härjedalens kommun också tror på Sveg och bidrar med sin del som ansvarig myndighet. Eller saknas viljan, kompetensen och långsiktigheten i kommunen?

Lars Hermansson       Ingegärd Fjällgärde         Elof Bergström

Inga kommentarer: