23 november 2012

Invandring, arbetslöshet, och EMU-krisen

Svar på Anders Widéns, författare och Karin Österbergs (MP) debattinlägg i LT den 21 och 22 november om fascister som SD och vi behöver invandringen.

Deras inlägg gäller invandringen men även ”fascister som SD”. Anders Widen skriver att ”SD anser att arbetslösheten beror på massinvandringen” och lägger skulden på invandrarna. En löjlig beskyllning. Naturligtvis ligger ansvaret på de ansvariga beslutande politikerna i riksdagen och den moderatledda regeringen. Detta vansinniga slöseri med skattepengar, när skola, vård, omsorg och till och med flyktinghjälpen drabbas av besparingar. Stackars skola, och pensionärer, som vi i första hand borde pyssla om.

Karin Österberg har en poäng med sin rubrik, ”Därför behöver vi invandringen.” Vår arbetsmarknad har nämligen stor brist på kvalificerad arbetskraft, akademiker och andra specialister. De behövs för att hjulen ska rulla, med ökad tillväxt i landet och i dagens globala värld. Den bristen gäller i hela världen, liksom överskottet på lågkvalificerad arbetskraft på grund av lågkonjunkturer, rationaliseringar och tillväxtländer. Är det fascistiskt eller rasistiskt att värna AB Sveriges kultur, välstånd och skattebetalarnas pengar genom att ifrågasätta en redan havererad invandringspolitik?

I stället toppar vi vår egen arbetslöshet, helt enligt Karin Österbergs ansvar, med massinvandring av analfabeter, ända upp till 80-90 % i många länder och i bästa fall lågutbildade personer. De flesta är inte FN-flyktingar. De föregående åren har vi varje år haft runt trettiotusen asylsökande, varav 10 % haft papper och övriga har slängt sina papper för att försvåra ID-kollen. De är mest unga män och de allra flesta är arbetskraftsinvandrare. Att kvinnorna, halva befolkningen, inte jobbar i de muslimska länderna runt Medelhavet gör att länderna har halkat efter i utveckling och tillväxt. Även Sverige är onekligen i riskzonen på grund av invandringen av den kulturen. EU befinner sig i en allvarlig kris på grund av den misslyckade migrationen och utanförskap. Förmodligen är Grekland hårdast drabbat som gränsland, människor lider av brott och terror från de asylsökande.

Läsarna har säkert redan konstaterat att något konkret har Anders Widén inte presenterat för sitt ordval ”fascister som SD”. Ord överflödiga. En intressant koppling till nutid är att Hitlers fascister drev Tyskland till undergång och man var rädd för nya krig. 1947 skrev forskaren G Andersson, i boken ”Fred eller Förintelse”, att den överlägsna handelsnationen Tyskland aldrig mer fick växa sig stark. Det lustiga är, att i dag är vi glada att Tyskland återigen är starkt, det bär det krisande Europa på sina axlar.

Inga kommentarer: