31 januari 2012

Ida Ingemarsdotter blev SM-drottning tillsammans med Charlotte Kalla.

Ida blev utan konkurrens i varje fall Sprintdrottning. Ur partisk Svegs/Härjedalssynvinkel blev hon även SM-drottning. Det är underbart och fantastiskt roligt att Ida i år ger lika fantastiska och etablerade Kalla en match om titeln SM-drottning. Visserligen var Kalla utan konkurrens och vann "lätt" de två långa sträckorna på SM, men besegrades i ett ärlig sprintfinal. Hon ståtade med 2 guld och ett silver.

Ida tog sitt andra guld i sprintstafett, där Åsarnaduon var lika överlägsen som Kalla i sina segrar. Ida visade sin nuvarande åkstyrka och tog både silver och brons på de långa loppen efter Kalla. Vilket sammanräknat ger en bronsmedalj mer för Ida än för Kalla.

Det spelar ingen roll egentligen vem som är först, vi har två drottningar, en på sprint och en på längre distanser. Dock idrott är färskvara, vilket Northugg är ett tydligt exempel på nu. När det gäller framtiden har både Ida och Kalla har ett bra utgångsläge, positiva kurvor och erfarenhet. Vi har även många flickor till, som säkert kommer att göra allt för att snuva dem vid nästa års SM och säsong. Det är världstopp på vinnarna, världsmästare som de är, och de andra dras med.

Inga kommentarer: