06 augusti 2009

Urkundsförfalskning var felskrivning av tidningarna, 1970-talet skulle det vara.

Att media är partiska till rennäringens fördel med bl. a. förvanskade och stoppade debattartiklar är man van vid. Därför trodde jag, men faktiskt även särbon, att det var avsiktligt som fel tidsangivels sattes ut i tidningen. Vem vet det riktiga? Detta trodde vi:

Men att man förfalskar en annons, en kungörelse, om renplågan tar ändå priset. Urkundsförfalskning är det återigen! Jag lämnade personligen in kungörelsen på expeditionen i Sveg för att det inte skulle vara några tveksamheter. I andra stycket stod och står som tidsangivelse "1970-talet" I dag står det i tidningarna "1700-talet"! Men det är bra att pressen så tydligt avslöjar sig. Samma text har skickats till andra mottagere långt tidigare, så tidningarna ska inte försöka skylla på mig.

ÖP byggde upp som huvudnyhet i samband med storsjöyran upp "lapphat i Härjedalen" och annorstädes. Allt är lögn och påhittat. Här, liksom i Jämtland, finns ingen agg till den etniska gruppen samer, men renägarna och renarna nere på de privata markerna är man förbannade på.

Inga kommentarer: