01 februari 2014

40 % fler lärare får vi för 118 miljarder eller fördubblat försvarsanslag, till exempel.



Flyktingar ger överskott i Kassan”, 17 miljoner från Migrationsverket, för Härjedalen kan vi läsa i Tidningen Härjedalen den 21 januari. Ekonomichefen är mer försiktig: ”Kommunens totala resultat blir inte bättre eller sämre på grund av flyktingmottagandet så man kan inte säga att vi (kommunen) tjänar pengar på det.” Det ligger naturligtvis många kostnader med i kommunens pott.

I en privatekonomi, budget eller bokföring, finns det alltid två sidor. Mer än 17 miljoner till kommunen är ett tillskott, ligger på pluskontot för oss. Bra! Pengarna kommer från Migrationsverket är en minuspost, utgift för det. Det drabbar inte oss.

Till den här bokföringens minussida hör att Migrationsverket betalar ut pengar till alla kommunerna, som tagit emot flyktingar. Kostnaden/saldot för Sveriges unika flyktingpolitik är 118 miljarder, 118 000 miljoner. Mångas, inklusive vår, uppfattning är att Härjedalen, Sverige, haft bättre nytta av 17 miljoner till skolan och invånarna än att lägga dem på flyktingar utan flyktingstatus. De får stanna utan djupare analys av konsekvenserna och framtiden.

Till exempel Finland, Frankrike och England har en helt annan och riktig tillämpning av EU:s regler med vår yttre gräns och fri rörlighet innanför. Vi är inget gränsland, utan enligt Schengenlagarna ska asylsökande anmäla sig vid våra gränsstationer. Frankrike och England vägrar att ta emot flyktingar från Syrien, trots att de är inblandade i kriget. Det borde vara dags för alla rättroende att ut och demonstrera mot rasismen i de länderna. 

Inga kommentarer: