01 februari 2014

Med tillförsikt och förstärkt kassa in i supervalåret 2014

SD Härjedalen, styrelsen, lämnade efter en omfattande egen revision in polisanmälan mot kassören, revisorn och den inblandade riksdagsmannen. Dessförinnan hade de erbjudits att betala tillbaka pengarna, men de vägrade. De påstod att vi inte kunde styrka våra krav.

Polisanmälan omfattar 13 bilagor, ett antal specifierade brott. Kassören har haft ett ekonomiskt nära samarbete med vår revisor, vilket gör att mutbrott upptas i anmälan. Förskingrarna har främst skett genom egenattesterade uttag ur flera konton. Medhjälp till förskingring eller häleribrott finns också med i anmälan. Den upptagna förskingrade summan är större än tre tiotusental kronor.

Med den tråkigheten bakom oss, och med en under 2013 förstärkt kassa, ger vi oss med förnyad energi och tillförsikt in i supervalåret.

På grund av stadgeändringar under 2013 uppfyllde vår kommunförening inte de nya villkoren utan lades ned vid årsmötet. Synd, den fungerade bra. Vi har fått många nya medlemmar, men tyvärr var ingen av dem beredd att gå in i styrelsearbete. Vi jobbar vidare som kommun- och fullmäktigegrupp som vanligt med ansvar för Härjedalen och som stöd för härjedalingarnas krav på rättvisa samt skydd för den personliga integriteten och äganderätten.

Inga kommentarer: