23 februari 2010

Miss, det skulle ha varit roligt att se Anna Olsson

Det märks att Kalla och Haag är unga. Körde som lusiga grisar redan under semifinalen och brände energi i onödan, som hade behövts i spurten. Otroligt vilken form de är i! De brände på och försökte under 6 varv att åka ifrån de andra. Det var nära, men upplägget misslyckades. Tyskland hängde med och Haag var chanslös i spurten. Deras tro på att Kalla skulle skapa lucka höll inte, men silvret var ohotat.
Guld var målet liksom för Hellner på 15. Krafterna fanns utan tvekan men kastades bort på för hård dragning i täten under alla varven, söliga växlingar och felaktig planläggning. De kan inte ha tränat växlingar.
De gjorde en fantastist bra tävling, och ingen kan förmodligen ha åkt mycket fortare. Det var tur för lagledningen att deras form är så fantastisk att den räckte till medalj. Men med Anna hade laget fått vår formstarkaste sprinter, tävlingens främsta, i sprintfinalen, som alltid åker mycket klokt och är stark spurtare. Det skulle ha varit roligt att se henne i laget, som borde ha tagit guld.
Stackars herrlaget, det måste vara något fel med en sådan uttagning, med en sådan genomklappning. Ansvaret ligger på tränarna förståss. Tur för Hellner att de inte tog sig till finalen, för då hade han i onödan jagat krafter ur sig i ytterligare 3 varv. Den kraften behövs i nästa stafett.

Inga kommentarer: