25 februari 2010

Anna Olssons revansch i Vancouver

Vilka underbara stafetter vi har fått se. Herrstafetten där alla fyra var bäst på sina sträckor och skapade ett säkert läge för Hellner på sista. Vilken fantastisk form de är i.
Damstafetten ikväll var också spännande fram till sista kilometrarna med Sverige i medaljläge. Här saknades Haag som insjuknat, med tanke på det var 5:e plats en underbar prestation.

Anna Olsson tog revansch för petningen på sprintstafetten och vann första sträckan i stor stil. Pajala gjorde ett bra lopp med tanke på hennes oerfarenhet, men tappade naturligtvis. Kalla var suverän som vanligt i fri stil, men även hennes mjölksyra i benen hejdade hennes fart på sista kilometern. Det var hon som förde upp Sverige i medaljläget. Samtidigt hade alla tre första sträckorna gemensamt bidragit till medaljläget i stafetten.

Vår Ida Ingemarsdotter hängde på, gick ut som femma och i mål som femma. Hon är med som sprinter men fick först på sista kilometrarna vika ned sig för tvåan Tyskland, trean Finland och Italien, som hon då hade åkt upp, samt åkte lika bra eller bättre än många av specialisterna på sträckan. Före loppet sade jag, att hon kommer inte att göra bort sig.
Det skulle ha varit roligt att veta hur laget sett ut om Haag varit frisk. Vem hade lagledningen som bäst av Pajala och Ida?

Inga kommentarer: