02 juni 2009

Maj 2009, Karl-Erik, markägarårsmöte mm.

Juni redan, en månad sedan jag senast var inne på min sida. Maj, en månad plågad av kallblåst, men gav oss en sista helg i högsommarvärme, härligt! Annars var maj en tung månad. Karl-Erik Mårtensson var jag tvungen att ta avsked av, sjukdomen gick inte att stoppa. Sedan fortsatte den med bränder och annat jävelskap. Ibland verkar det som om araberna har rätt, det finns onda och goda andar och smådjävlar, "Djinner", som marockanerna kallar dem. Det följde otur med Karl-Eriks död.

Karl-Erik Mårtensson, som en i spetsen för markägarna i Härjedalen, måste äras för att de satte staten, regeringen och länsstyrelsen, på plats då de drev renbetesprocessen till seger. Staten har ännu inte accepterat domen, den har inte återställt demokratisk rättvisa i Härjedalen. Lapparna i rennäringen får fortsätta att kränka den personliga integriteten, - äganderätten och snylta på svenskarna, lapparnas ord på oss. Det skulle inte förvåna om markägare anpassar sig och börjar tillämpa lagarna på det sätt som rennäringen tillåts göra.

Markägarna hade årsmöte i söndags i Hede, men det var Hedeviken. Det står nog nu klart för alla att renägarna aldrig har tänkt skriva på något avtal. "De kommer att köra på som vanligt!" I vintras hade vi ren ända uppe vid Brickan. Nysådda och planterade hyggen i Lilllhärdal manglades av renhopar. I januari hade vi besök av en renhop i Ulvkälla, på skidspåren. Renskötarna drev dem på skoter genom plant- och ungskog till och förbi Äggen. Prata om marodörer! Rennäringens lappar är kriminella tjuvar, de stjäl renbete och begår brottsbalksbrott, egenmäktig förfarande, intrångsbrott, skadegörelse o. s. v.

Årsmötet kom överens om ett avgörande svar i de s. k. förhandlingarna. "Förhandlingsgruppen" fick i uppdrag att finputsa på texten. Jag avslöjar inte överenskommelsen, men tror att jag kommer att bli nöjd!

Inga kommentarer: